Kedves Testvéreink, Barátaink!

 

Egy jó hír! Újra megrendezésre kerül az Együtt – Egymásért Fesztivál. Csak a helyszín, és az időpont változik, de reméljük, a hangulat ugyanolyan jó lesz, mint ahogy azt átéltük két évente Sajósenyén a „Fészek” Református Otthonban (Borsod – Abaúj- Zemplén megye). Most az őrbottyáni Juhász Zsófia Református Szeretetotthon lesz a helyszín, és lakói és munkatársai a házigazdák. Az időpont pedig: 2019. május 30-31.

Az első fesztivál 2003-ban volt, aztán kétévente jöttek össze értelmi fogyatékkal élők és segítőik, barátaik, érdeklődők az ország területéről és külföldről is. A rendezvény mindenki számára nyitott. Nagy az igény kétnapos találkozónk iránt. Mindenkit szeretettel várunk!

A fesztivál mindenekelőtt örömteli napokat kínál minden résztvevőnek. A változatos programok, a jó hangulatú vidám együttlét önmagában is hívogató.

A színpadi műsorokban és a kirakodó vásáron jól láthatóvá válnak a sérültek értékei, képességeik, emberi kapcsolataik, viszonyulásuk.

Fontos cél a társadalom fogyatékkal élőkről alkotott képének formálása is. A rendezvény nagy népszerűségnek örvend. A két nap programjain való közös részvétel, a közös étkezések, szállás stb. jó alkalmat nyújtanak arra, hogy megismerjük, és betekinthessünk a sérült emberek életébe. Gyakran beszélünk az akadálymentesítésről. E tekintetben első lépés a lelki-szellemi akadályok lebontása. Érzékennyé kell válnia az egészséges (?) társadalomnak a fogyatékkal élők problémáira. Rendezvényünk kiváló alkalom erre.

Szeretetintézményeink a Magyarországi Református Egyház fenntartásában működnek. Kezdettől fogva nyitottak vagyunk más felekezeti ill. állami, önkormányzati, alapítványi fenntartásban működő intézmények és családok irányába is. Az ökumenizmus szellemiségének egyfajta megélése is ez a fesztivál, ahol nem a felekezeti különbözőségek vannak a középpontban, hanem a sérült ember, akit a Jézustól tanult szeretettel veszünk körül.

Rendezvényünkön nagy hangsúlyt fektetünk a lelkiség kérdésére. Az a célunk, hogy sérültek és épek mindnyájan lelkileg feltöltődve, a hétköznapi tennivalók számára erőt merítve térjenek majdan haza otthonaikba.

Jelentős a fesztivál közösség építő szerepe is. A térség önkormányzatait, lakosságát, gyülekezeti közösségeit, az otthon munkatársait és baráti körét szólítja meg, és hívja nagy szeretettel ez a rendezvény.

Széles körű összefogás segíti a fesztivált.

Nem utolsó sorban szakmai szempontból is sokat kínál a találkozó. Lehetőséget nyújt a hasonló területen szolgáló, vagy hasonló nehézségekkel küzdő résztvevők számára a tapasztalatcserére. A sérültek színpadi műsorait ill. a kirakodó vásáron az általuk készített termékeket látva ötleteket lehet szerezni a foglalkoztatáshoz.

A FESZTIVÁLON VALÓ RÉSZVÉTEL, TELJES ELLÁTÁSSAL, ELŐZETES REGISZTRÁCIÓT ÉS VISSZAIGAZOLÁST KÖVETŐEN MINDENKINEK INGYENES!

Regisztráció nélkül a belépés a bejáratnál elhelyezett adomány dobozba helyezett jelképes pénzadománnyal lehetséges.

A rendezvényre szánt adományát

„EE adomány” megjegyzéssel  11100104-19024031-51000008

számlaszámunkra utalhatja, vagy egyéb felajánlását az orbottyanee@gmail.com e-mail címen teheti meg. A felajánlások mellett önkéntesek segítségét is várjuk, akik a rendezvény lebonyolításában segítségünkre lesznek. Az önkéntesek jelentkezését legkésőbb április végéig fogadjuk.

A fesztiválon gyűjtést szervezünk a felvidéki Marcelházai Egyházközség „Keskeny út” nappali ellátás kialakításához, ami sérült embertársainknak, és családtagjaiknak nyújt majd segítséget mindennapi életükhöz. Erre a célra szánt adományát a helyszínen adhatja át, melyet intézményünk viszont ajándékkal köszön meg.

További információkat a csatolt dokumentumokban olvashat, illetve a fentebb említett e-mail címen tájékozódhat.

 

Szeretettel várunk!

 

Kövér Imre (Sajósenye) és Görcsös Éva (Őrbottyán) intézményvezetők